Een systeem om helikopters veilig te laten landen, een platform om data van landbouwmachines te verzamelen, een techniek om meel van granen en peulvruchten te maken, een online platform waarbij beweegexperts hun kennis digitaal kunnen opschalen en een innovatieve manier om opdrachtgevers te ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en bouwen van producten. Met deze innovatieve ontwikkelingen zijn vijf Zeeuwse bedrijven genomineerd voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo.

Omroep Zeeland 4 november 2021

Het gaat om Q-Aviation, Vervaet, Meatless, Fylm en MST Groep. Breng onderaan deze pagina je stem uit op de innovatie die volgens jou de Emergo Publieksprijs moet winnen.

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie. Het doel van deze prijs is Zeeuwse innovatie stimuleren en waarderen. Wie deze prijs wint, bepaalt de vakjury. De kijkers en luisteraars van Omroep Zeeland bepalen wie de Emergo Publieksprijs wint. Stemmen kan tot en met dinsdag 30 november.

Q-Aviation uit Middelburg

Q-Aviation ontwikkelde de HAPI, de ‘Helicopter Approach Path indicator’. Een systeem waardoor het makkelijker is om een helikopter veiliger te laten landen. De HAPI is een product dat door middel van lichtsignalen de piloot kan bijsturen bij de landing.

Vervaet uit Biervliet

Het platform ‘Vervaet Connect’ is ontwikkeld door Vervaet om alle data van hun landbouwmachines te verzamelen. Deze gegevens worden naar een cloud gestuurd en op een platform gezet. Hier kunnen klanten die de voertuigen gebruiken de data koppelen aan percelen waarop ze gewerkt hebben. Ze krijgen daardoor snel inzicht in de kosten per perceel. En daarnaast kunnen ze makkelijker de technische werking van de machine analyseren in verschillende omstandigheden.

Meatless uit Goes

Meatless ontwikkelde een nieuwe techniek om meel van granen en peulvruchten te maken. Het bedrijf ontwierp daarvoor productiesystemen die in Zeeland zijn gebouwd.

MST Groep uit Meliskerke

De MST Groep ondersteunt opdrachtgevers in het bedenken, ontwerpen en bouwen van producten. Dat doen zij op een innovatieve manier, namelijk met ‘Lean Engineering’. Daarbij wordt de verspilling van tijd en kosten geminimaliseerd. Ze zijn vooral actief in de mobiele en stationaire machinebouw.

Fylm uit Heinkenszand

Fylm is een product waardoor een beweegexpert, zoals een fysiotherapeut of een bewegingsagoog, hun kennis digitaal op kunnen schalen door beweegfilms op maat voor huiskamers te maken. Deze zijn dan te bekijken via een online platform.

De vakjury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, gaat op bedrijfsbezoek bij de genomineerde kandidaten. Daarnaast voeren studenten van HZ University of Applied Sciences onderzoek uit naar de innovaties en verwerken dit tot een rapport dat gebruikt wordt door de jury om, naast de bedrijfsbezoeken, te komen tot een eindoordeel.

Vorig jaar won HelloContainer uit Goes de juryprijs dankzij de ontwikkeling van een website waarbij mensen zeecontainers kunnen bestellen. Traas Ongediertebestrijding won de publieksprijs voor een innovatief rattenhotel.

Wat vind jij de beste innovatie?

Tijdens de stemperiode van 4 tot en met 30 november kun je stemmen. Meer informatie over de genomineerden vind je op de website van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo. Op dinsdag 1 december a.s. worden de winnaars van zowel de Emergo juryprijs als de Emergo publieksprijs bekendgemaakt op netwerkbeurs Contacta.

Stemmen kan via deze link: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/130937/Stem-voor-de-Emergo-Publieksprijs