Officiële opening Meatless fabriek

Recent stonden we in vakblad Bulk met een artikel over de opening van onze nieuwe fabriek.

Oktober 2020

Tekst: Ria Besseling

Meatless in Goes stapte 13 jaar geleden uit de vleesverwerking en vervaardigt sindsdien plantaardige vezels, een grondstof voor vegetarische producten. De groeiende vraag naar vezels noopt tot een flinke uitbreiding van de productiecapaciteit. Hiertoe heeft het bedrijf recentelijk een enorme droger in gebruik genomen. Wereldwijd neemt de vraag naar plantaardige eiwitten sterk toe. Bronnen van plantaardige eiwitten bevatten gezonde zaken zoals mineralen en vezels. Bovendien ontbreken de schadelijke vetzuren en antibiotica die soms worden gevonden bij dierlijke eiwitten. De plantaardige vezels die Meatless in twintig varianten levert, zijn ‘getextureerd’. Ze hebben een behandeling ondergaan die hun structuur verandert. Deze vezels vormen de basis van steeds meer vegetarische producten. Jaarlijks zet het bedrijf een groei neer van 20 procent.

Drogen
Het idee om de getextureerde vezels te drogen, is ontstaan in 2012. De vezels worden overwegend bevroren geleverd, maar met name voor verder afgelegen markten is het praktischer om de vezels te drogen. Het transport kan dan ongeconditioneerd plaatsvinden. Bovendien neemt het volume door het uitnemen van de waterfractie af tot slechts een kwart. De eindgebruiker voegt voor de verwerking van de vezels weer water toe.

Rijst en peulvruchten
Belangrijke grondstoffen voor de texturaten van Meatless zijn rijst en peulvruchten. Het bedrijf verwerkt diverse rassen veldbonen, geteeld op Zeeuwse velden, tot vezels met een hoge hittestabiliteit, constant van kwaliteit, neutraal van smaak en met een hoge waterhoudende capaciteit. Meatless heeft op dit gebied al ruim vijftien jaar ervaring, dus nog vanuit de periode dat het bedrijf een vleesverwerker was. Binnenkort gaat Meatless ook getextureerde vezels vervaardigen van erwten, quinoa en een hoog-proteïne ras veldbonen. Voorts zijn texturaten in ontwikkeling op basis van zetmelen van tapioca en favabonen.

Verviervoudiging
Werd de productiecapaciteit in de afgelopen jaren al regelmatig vergroot, de komende jaren is een verviervoudiging nodig om aan de stijgende vraag te kunnen blijven voldoen. Volgend jaar zal op twee geautomatiseerde lijnen in volcontinu-bedrijf ruim 2000 kg per uur worden geproduceerd. Om deze en volgende uitbreidingen mogelijk te maken, heeft Meatless deze maand een nieuwe, innovatieve droger in gebruik genomen. Waar voorheen alleen vezels op basis van rijst konden worden gedroogd, zijn nu diverse texturaten te drogen. Uiteindelijk zal een capaciteit worden bereikt van 2500 tot 3000 kilo nat product per uur. Meatless verwacht het grootste deel van de productie van de drooglijn te exporteren naar Zuid-Europa, de VS en Azië.

Drooginstallatie
De drooginstallatie is dertig meter lang en negen meter hoog. Eerst werd de installatie gebouwd en daarna is er een hal omheen gezet. Meatless zwijgt over de fabrikant van de installatie en de aard van het droogproces. De installatie is ‘purpose built’ en het resultaat van een tweejarige ontwikkeling in samenwerking met telers en klanten. De bouwtijd bedroeg meer dan een half jaar. Veel valt onder de geheimhouding. Wel is duidelijk dat de droger beschikt over verschillende compartimenten, zodat meerdere producten tegelijk kunnen worden gedroogd. Dit biedt de benodigde flexibiliteit om het portfolio van het bedrijf uit te breiden.

Droogproces
De basis van het product bestaat uit meel van tarwe, rijst, lupine en veldbonen. Het meel wordt met water vermengd tot een homogene massa. Dit deeg wordt in een texturatiemachine tot slierten geperst en gekookt, waarna het droogproces plaatsvindt. De vezels worden gedroogd in een continu proces. Het eindproduct bestaat uit korrels van 3 mm tot deeltjes met vezels van 10 tot 15 mm. Het eindvochtgehalte ligt rond de 10 procent. Het product verlaat de droger op kamertemperatuur.

Minder energie
De drooginstallatie is voorzien van een stofafzuiging. De drooglucht wordt met gas verwarmd. De installatie verbruikt ongeveer een derde minder energie per kilo eindproduct in vergelijking met de bestaande drooglijn. ■

image-1

Latest news

Approved

Ontwerp en realisatie: Wigman van Dijk | © 2019, Meatless, Netherlands