//Sappiger vleesproducten
Sappiger vleesproducten 2018-02-26T20:26:25+00:00

Sappiger vleesproducten

Meatless is uitermate geschikt om vleesproducten sappiger te maken.

De hittestabiliteit van Meatless producten is hoger dan die van extrusieproducten. Daardoor blijft een product gemaakt met Meatless ook na het bak of braadproces sappiger en beter van smaak, Meatless verbetert de vetbeleving in magere producten. Het rendement na bakken of braden is beter en het behoud van sappigheid, ook bij zeer magere producten, is uniek. Door deze eigenschappen wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een extreem magere hamburger te maken van uitsluitend zeer mager rundvlees (90/10) en Meatless. Met een minimale uitbreiding van de declaratie (slechts “rijstmeel”) wordt het product geoptimaliseerd naar een product wat beter smaakt met behoud van de vetbeleving, een lager vetgehalte heeft en duurzamer is geproduceerd. En dat alles clean label (hypo-allergeen) en binnen realistische kostprijskaders. Meatless-producten vormen de basis voor succesvolle topproducten bij een groot aantal toonaangevende producenten van vleesproducten.