/Vlees
Vlees2018-10-17T10:27:09+00:00

Vlees

Superieure vleesextensie mogelijk maken; dat is de ambitie

Door toevoeging van Meatless-producten kunnen vleesproducten worden verbeterd op het gebied van smaak, sappigheid, ‘bite’ én ten aanzien van gezondheid en duurzaamheid.
Meatless levert haar producten en kennis aan toonaangevende bedrijven in de vleesverwerkende industrie waaronder de topmerken in Europa. Meatless wordt succesvol toegepast in worst, snacks, kipproducten, gehakt, hamburgers, maaltijden, paté, nuggets, etc.

Van oorsprong is Meatless een vleesverwerkend bedrijf. Sinds 2006 zetten we ons exclusief in als innovatieve ontwikkelaar en producent van Meatless-producten voor vleesextensie. Met Meatless kunt u zeer magere vleesproducten ontwikkelen die net zo lekker smaken als volvette versies. Meatless maakt een sappig tartaartje of een zachte ‘bite’ in een runderbraadworstje mogelijk. Het verbeteren en ontwikkelen van dit type applicaties is onze ‘core business’. Het Meatless-team biedt u praktische en haalbare oplossingen binnen prijskaders en met volledige technische ondersteuning.

Wat doet Meatless in vlees?
het vetgehalte reduceren
sappigheid verbeteren
• de kostprijs beïnvloeden
• een deel vlees vervangen
• de textuur verbeteren
• specifieke ingrediënten vervangen

Hoe doet Meatless dat?
• met getextureerde producten op basis van witte bonen, tarwe, lupine, rijst en zeewier
• met ruime ervaring inzake vleesproductie
• door producten en applicaties doorlopend te verbeteren
• door nauw samen te werken met afnemers en lange termijn ‘partnership’ te ambiëren

Uw preferred supplier zijn voor technische ontwikkeling en herformulering van vleesproducten is ons doel

Meatless levert bijzondere ingrediënten en werkt desgewenst actief mee aan uw productverbeteringen. In nauwe samenwerking met de klant worden doelstellingen vastgesteld en helpen onze technische adviseurs u met het realiseren van die doelstellingen.
Zo ontwikkelden wij in samenwerking met klanten een smaakvolle en sappige runderhamburger met slechts 3% vet, mager wokgehakt met een vetgehalte van 7%, een veganistisch visproduct, een lupineburger voor een grote fastfoodketen en tientallen andere succesvolle vlees- en vleesvrije producten en -concepten, zowel gepasteuriseerd als gesteriliseerd. Meatless-producten zijn hittestabiel en kunnen daardoor ook gebruikt worden in processen met hoge temperaturen zoals steriliseren of frituren.

Applicaties:
• vleesproducten met een deel plantaardige grondstof (hybride)
• vegetarische en veganistische producten

Voor wie?
Wij werken samen met vleesverwerkende bedrijven, snackproducenten, maaltijdproducenten, retailers, producenten van vegetarische en veganistische producten, cateraars, restaurantketens, fastfoodketens, enz.