//Betere visproducten
Betere visproducten2018-02-26T14:43:57+00:00

Betere visproducten

Meatless is bij uitstek geschikt voor visproducten

De Meatless-flake op basis van rijst is zeer geschikt als ingrediënt in visproducten. Zo kunt u in samengestelde visproducten een deel vis vervangen door plantaardig materiaal zonder dat uw product afwijkt in smaak of textuur.  Daardoor ontstaat een nieuwe variant op surimi waarmee uitstekend stukjes vis of krab kunnen worden gemaakt met een lager gehalte vis. Vis wordt elk jaar schaarser en de vraag neemt toe, reden waarom fabrikanten zoeken naar nieuwe methoden om vis te produceren zoals viskweek.  Ondanks alle inspanningen blijven de prijzen van vis stijgen en wordt gezocht naar methoden voor visextensie zoals de bekende surimi. Met Meatless is die extensie tot in perfectie mogelijk, clean label (hypo-allergeen) en binnen realistische kostprijskaders. Meatless-producten vormen de basis voor succesvolle samengestelde visproducten bij een aantal toonaangevende producenten van voedingsmiddelen. Het biedt een extra dimensie voor visproducten die op deze wijze kunnen worden verrijkt met plantaardige grondstoffen zonder invloed op smaak of textuur.

Meatless wordt ook gebruikt om vegetarische en zelfs veganistische vistexturen te maken en vormt de basis voor succesvolle vegetarische visproducten in Europa, Amerika en Azië.  Met name de rijstversie is vergelijkbaar met de zachte iets glazige vistextuur en zorgt voor verbluffende resultaten op het gebied van volledige visvervanging.