/Vis
Vis2018-10-17T10:26:26+00:00

Vis

Topkwaliteit visextensie ontwikkelen en produceren is de ambitie

Meatless levert haar producten en kennis aan toonaangevende merken en bedrijven in de visverwerkende industrie en wordt succesvol toegepast in diverse visproducten.
Meatless-producten zijn ook de beste optie voor de ontwikkeling van visvrije vegetarische of veganistische voedingsmiddelen met een vistextuur.

Sinds 2003 ontwikkelt en produceert Meatless producten voor de vegetarische en vleesverwerkende industrie en sinds 2015 ook voor de visverwerkende industrie. Daarbij wordt voornamelijk ingezet op het verbeteren van de textuur van het visproduct en het beïnvloeden van de kostprijs.

Wat doet Meatless in vis?
• textuur, kleur en prijs beïnvloeden
• (een deel van) de visgrondstoffen vervangen

Hoe doet Meatless dat?
• met getextureerde producten op basis van rijst en (zeewier)
• met grote ervaring op het gebied van industriële visverwerking

Uw preferred supplier zijn voor (re)formulering van visproducten is onze ambitie

Meatless levert bijzondere ingrediënten en werkt desgewenst met u mee aan het verbeteren van producten.
In nauwe samenwerking met de klant worden doelstellingen vastgesteld en helpen onze technische adviseurs u met het realiseren van die doelstellingen. Zo ontwikkelden wij in nauwe samenwerking met diverse klanten veganistische vissticks, vegetarische crab-cake en fish-cake, een kabeljauwburger met een visgehalte van 70%, vegetarische visburgers en vele andere vis- of vis gerelateerde producten.

Vis schaarser en duurder

Vis wordt schaarser en de vraag neemt jaar na jaar toe.  Vis is in de afgelopen jaren dan ook duurder geworden, ondanks het feit dat een niet onaanzienlijk deel van de visproductie op de wereld nu komt uit viskweek.  Bij Meatless zien we grote mogelijkheden in samengestelde visproducten met een deel plantaardige grondstof. Een dergelijk product lijkt op surimi, maar met Meatless is het mogelijk viskoekjes, vissticks of visburgers te maken op een hoger kwaliteitsniveau, het is bovendien hittebestendig (conserven en frituur) en de percentages plantaardig kunnen hoger worden opgevoerd dan in surimi.

 

 Voor wie?
• de visverwerkende industrie wereldwijd
• retailers, cateraars en fastfoodketens
• maaltijdfabrieken
• visvrije producten voor producenten van vegetarische en veganistische producten