//Vis zonder vis?

Vis zonder vis?

Vaak hebben we het in vegetarische ontwikkeling over vleesvervanging, maar net zo grote uitdagingen liggen in vervanging van andere eiwitten zoals eieren of vis. Meatless® houdt zich daar al jaren mee bezig en ontwikkelde voor klanten enkele succesvolle vegetarische en veganistische visconcepten die internationaal zijn uitgerold. De zachte witte textuur van vis kunnen we perfect imiteren en met het juiste aroma en de ogen dicht foppen we zelfs de beste viskenners.

Hoe krijgen we dat voor elkaar?

Oorspronkelijk gebruikten we voor dit type producten uitsluitend Meatless® producten op basis van rijst, maar sinds kort gebruiken we ook mixen van rijstversies en vezels op basis van de veldboon. Hiermee kunnen we nog beter de zachtheid of hardheid van de textuur naar wens sturen voor een perfecte imitatie van vis. Meatless® producten zijn gemaakt van zogenaamde “wholefoods”, dat wil zeggen dat we het volledige meel van de boon of graankorrel gebruiken en niet geconcentreerde eiwitten of koolhydraten. Deze producten kennen dan ook een bijzonder vriendelijke “clean label” declaratie en kunnen naar wens allergeenvrij worden gemaakt.

Waarom zou je vis zonder vis willen?

Overbevissing neemt wereldwijd gezien nog steeds toe en de mens heeft per capita nooit zoveel vis gegeten als vandaag. Bovendien waren er nooit eerder zoveel mensen. Voor wie daar meer over wil weten, kan dit artikel in The Economist online lezen. De vis die we vangen, wordt steeds kleiner omdat we ze steeds eerder vangen. Wereldwijd moet de visvangst dus gereguleerd worden om lange termijn problemen te voorkomen.

De meeste consumptiegroei in het afgelopen decennium werd mogelijk gemaakt door viskweek, niet door meer vangst van wilde vis. Op de laatste Seafood in Brussel gonsde het dan ook overal over de stijgende prijzen van vis in de wereld. Daarom is de vervanging van vis, geheel of gedeeltelijk, zeker geen gek idee. Want er komt niet meer wilde vis op deze planeet, maar er komen wel steeds meer mensen.

Zien hoe eenvoudig Meatless® werkt? Bel ons gewoon op of stuur een mailtje en we laten zien wat je van Meatless® kunt maken. En hoe gemakkelijk het is om iets lekkers te bereiden uit bonen of granen. Want lekker staat natuurlijk voorop. En dat je dan overheerlijke mooi witte vissnacks kunt maken uit planten die bedrieglijk echt lijken, nou daar zijn we best trots op.

2018-06-26T07:21:52+00:00juni 25th, 2018|