/Vegetarisch
Vegetarisch2018-10-17T10:26:38+00:00

Vegetarisch

Topkwaliteit vegetarische producten ontwikkelen; dat is de ambitie

Meatless levert haar producten en kennis aan toonaangevende merken en bedrijven in de vegetarische industrie wereldwijd en wordt succesvol toegepast in een groot aantal vegetarische en veganistische voedingsmiddelen.
Sinds 2006 produceert Meatless getextureerde producten op basis van bijvoorbeeld witte bonen, rijst, lupine en tarwe voor verwerking in vegetarische voedingsconcepten. Toepassing van Meatless resulteert in een betere textuur, sappigheid en kleurbeïnvloeding. Het Meatless-team is zeer deskundig op het gebied van reformulering van vegetarische naar veganistische producten en staat aan de basis van diverse succesvolle marktintroducties in de afgelopen jaren.

Wat doet Meatless in vegetarische en veganistische producten?
• sappigheid toevoegen
• textuur verbeteren, “bite” veranderen
• kleur beïnvloeden

Hoe doet Meatless dat?
• met getextureerde producten op basis van tarwe, lupine, rijst, witte bonen en (zeewier)
• met grote ervaring op het gebied van de ontwikkeling en productie van vegetarische producten

Uw preferred supplier zijn voor de ontwikkeling van vegetarische producten is ons doel

Meatless werkt nauw samen met een groot aantal producenten van vegetarische producten in de wereld.
Niet alleen worden nieuwe concepten gezamenlijk ontwikkeld, maar onze technologen presenteren pro-actief en op regelmatige basis nieuw ontwikkelde concepten. Meatless was een van de eerste bedrijven die veganistische visvervanging presenteerde, inmiddels zijn diverse variaties van dit product succesvol geïntroduceerd in diverse landen. Meatless-producten zorgen voor een verbeterde sappigheid en ‘bite’ en zijn hittestabiel. Hierdoor blijft ook bij hoge bak- of grilltemperaturen de sappigheid behouden. Verder kunnen vegetarische snacks, gemaakt op basis van Meatless, gefrituurd worden zonder invloed op de binding of textuur.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

De groeiende wereldbevolking voorzien van gezonde en veilige voeding wordt breed gezien als een grote uitdaging, rekening houdend met de beperkte beschikbaarheid van landbouwgrond, water en fossiele brandstoffen.
Grondstoffen worden schaarser en duurder en die ontwikkeling zal in de toekomst toenemen. Onze activiteiten dragen in alle bescheidenheid bij aan oplossingen en dat geeft een positief gevoel bij al onze medewerkers, klanten en leveranciers. Meatless werkt al meer dan tien jaar dagelijks aan betere voeding, lekkere producten die passen in een veranderende wereld.

Voor wie?
• producenten van vegetarische en veganistische producten
• retailers, cateraars
• maaltijdproducenten, snackproducenten
• fastfoodketens, restaurantketens