Wat wij doen

Meatless maakt bijzondere vezels van puur natuurlijke granen en peulvruchten. Met deze vezels is het mogelijk om producten als snacks, vleeswaren, gehakt, hamburgers en veel andere producten te ontwikkelen met een veel lager vetgehalte zonder verlies van smaak of kwaliteit. De productie van Meatless heeft bovendien een lage impact op het milieu waardoor producten duurzamer kunnen worden gemaakt. Meatless vezels worden ook gebruikt in de productie van vleesvrije en visvrije producten om sappigheid en textuur te verbeteren, of om vleesvrije wokgerechten samen te stellen.

Door onze ruime ervaring met de voedselverwerkende industrie zijn we in staat kwalitatief hoogstaande oplossingen te bieden binnen reële prijskaders op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Meatless ontwikkelde in de afgelopen zes jaar het combinatie concept waarbij vlees en plantaardig product worden gecombineerd om (h)eerlijke voeding te maken met minder vet en met respect voor het milieu.

Meatless is een 100% plantaardige vezel zonder kunstmatige kleur- bind- of smaakstoffen en producten met Meatless smaken net zo lekker als reguliere producten. Onze producten worden wereldwijd geleverd aan de grotere producenten van voedingsmiddelen en zijn in verschillende groottes en kleuren verkrijgbaar. Verder worden twee SKAL gecertificeerde bio-variëteiten geproduceerd alsmede een hypo allergene versie.