Toepassingen

Op dit moment wordt Meatless toegepast in vleesproducten (vetverlaging, duurzaamheid, efficiëntie, smaakverbetering bij magere producten), vleesvrije producten (textuurverbetering, verbetering van sappigheid, vistexturen, vleestexturen), visproducten (efficiëntie) en kaasproducten (vetverlaging, duurzaamheid, efficiëntie).

Vleesproducten

Meatless wordt toegepast als vetvervanger in vleesproducten zoals gehakt, worst, snacks, hamburgers, steak hachee, nuggets, etc. Het product helpt ook om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen, textuur en sappigheid te verbeteren en/of om efficiëntie te vergroten. Met Meatless wordt het mogelijk om zeer magere vleesproducten net zo lekker te laten smaken als vleesproducten met een regulier vetgehalte.


Video van de verwerking van  20% Meatless TRF fibres in gehakt.

Vleesvrij

Meatless vezels worden in de vegetarische industrie toegepast voor het verbeteren van sappigheid en textuur, maar Meatless vormt zelf een uitstekende basis voor bijvoorbeeld een vleesvrije wokmaaltijd of snacks als dim-sum, nuggets, falafel en vegetarische visproducten.

Hoog volume productie van vegetarische vissticks, gemaakt van Meatless TRF fibres

Vis

In samengestelde visproducten wordt Meatless toegepast als een kwalitatief betere, allergenenvrije, variant van surimi. Meatless wordt toegepast als vervanger van een deel vis in producten als vissticks en visburgers voor een betere efficiëntie en duurzaamheid.

Kaasproducten

In kaasproducten wordt Meatless gebruikt om meer smeuïgheid te bereiken in magere kaas, of als allergenen- en vetvrije toevoeging voor roomkaas en processed cheese.