Portfolio

Portfolio van producten gemaakt met Meatless vezels

Roerbakgehakt PLUS

Doelstelling: 50% vetverlaging, betere duurzaamheid
Resultaat:  53% vetverlaging, 19% duurzaamheidswinst
Samenstelling: 80% mager rundvlees, 20% Meatless rijst
Opmerkingen: Gemaakt van rundvlees, zeer sappig. In benchmarks beter beoordeeld dan mager gehakt van 100% vlees
Markt: Nederland

Jumbo gehaktballetjes

Doelstelling: 20% plantaardig materiaal, betere duurzaamheid
Resultaat:  19% duurzaamheidswinst
Samenstelling: varkensvlees, mager rundvlees, 20% Meatless rijst
Markt: Nederland

 

Magere saucijs

Doelstelling: vetverlaging, betere duurzaamheid
Resultaat:  62% vetverlaging, 19% duurzaamheidswinst
Samenstelling: varkensvlees, mager rundvlees, 20% Meatless rijst
Markt: Nederland

 

Meatlight hamburger

Doelstelling: 50% vetverlaging, betere duurzaamheid
Resultaat:  58% vetverlaging, 19% duurzaamheidswinst
Samenstelling: 80% mager rundvlees, 20% Meatless rijst
Opmerkingen: Gemaakt van rundvlees, zeer sappig. In benchmarks beter beoordeeld dan hamburgers van 100% vlees
Markt: Nederland

 vis

Vis analoog (visvrij)

Doelstelling: Visproduct zonder vis, geschikt voor vegetariërs
Resultaat:  clean label product (ingr. rijst, plantenextracten) met textuur en smaak van vis
Samenstelling: 100% Meatless rijstvezels
Opmerkingen: Product bakt als vis, product op de foto is niet gepaneerd. Zeer geschikt voor vissnacks.
Markt: Verenigd Koninkrijk, USA, Duitsland, Zwitserland, Scandinavië

 

Magere droge worst

Doelstelling: vetverlaging, betere duurzaamheid, kostprijsverlaging
Resultaat:  59% vetverlaging, 22% milieuwinst, 4% lagere kostprijs
Samenstelling: 80% varkensvlees, 20% Meatless rijst
Opmerkingen: Zeer mager product, grote duurzaamheidswinst.
Markt: Spanje, Frankrijk, Italië

 

Vleesvrije snacks

Doelstelling: Kwaliteitsverbetering vegetarische snacks
Resultaat:  Assortiment clean label vegetarische snacks, allergeenvrij en vetarm
Samenstelling: Meatless rijst, erwtenvezel, zout, kruiden en specerijen
Opmerkingen: Sterk gelijkend op kipnugget textuur.
Markt: USA

 

Vissticks met 50% Meatless


Doelstelling:
Visstick met een deel plantaardige grondstof voor strategische kostprijsbeïnvloeding, vermindering van specifieke vissmaak voor kinderen en betere duurzaamheid
Resultaat:  Visstick met 50% vis en 50% Meatless, hypo allergeen
Samenstelling: 50% witvis, 50% Meatless rijst
Opmerkingen: Identieke smaak en textuur aan 100% visproduct, superieure kwaliteit in vergelijking tot surimi
Markt:  USA, Canada

 

Vleesvrije en vetarme maaltijden

Doelstelling: Lekkere vegetarische maaltijd voor gezondheids/dieet concept
Resultaat:  Serie maaltijden met Meatless lupine en hoge kwaliteit IQF groenten. Zeer lage vet- en caloriegehaltes
Samenstelling: pasta/aardappelen/groente/Meatless lupine
Opmerkingen: Geschikt voor dieetvoeding
Markt: Spanje, Nederland, USA, Scandinavië

 

Magere leverworst

Doelstelling: vetverlaging, betere duurzaamheid
Resultaat:  50% vetverlaging, 19% duurzaamheidswinst
Samenstelling: 80% varkensvlees, 20% Meatless rijst
Opmerkingen: Geen smaakverschil met regulier product
Markt: Duitsland, Scandinavië

 

Magere American processed cheese

Doelstelling: vetverlaging, betere duurzaamheid door plantaardige grondstoffen, lactose vermindering
Resultaat:  50% vetverlaging, 15% duurzaamheidswinst, clean label, geen toevoeging van allergenen
Samenstelling: 85% kaas, 15% Meatless rijst
Opmerkingen: Kaas(product) is qua smaak en smeuigheid vergelijkbaar met volvet
Markt: USA, Azië