//Voedingsconcepten
Voedingsconcepten 2018-01-26T22:02:27+00:00

Voedingsconcepten

Het Meatless-team is actief betrokken bij de ontwikkeling van succesvolle voedingsconcepten

Onze functionele ingrediënten worden ingezet door voedselproducenten wereldwijd en het Meatless-team wordt veelvuldig betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe concepten. Onze kennis en ervaring wordt door veel klanten ingezet en gewaardeerd en samenwerking heeft in een aantal gevallen geleid tot zeer succesvolle introducties.

Onze ingrediënten

Meatless produceert een breed assortiment vezelvormige basis-ingrediënten (flakes) op basis van hydro-colloidetechniek met zeewierproducten. Meatless maakt geen gebruik van extrusietechnieken en de producten hebben dan ook wezenlijk andere eigenschappen vergeleken met de meer algemene geëxtrudeerde ingrediënten. Meatless biedt vier hoofdgroepen basis-ingrediënten voor voedingsproducten:

  • Meatless-flakes op basis van rijst
  • Meatless-flakes op basis van tarwe
  • Meatless-flakes op basis van witte bonen
  • Meatless-flakes op basis van lupinen

Meatless heeft een toepassing voor elke behoefte

De brede range Meatless basis-ingrediënten biedt mogelijkheden om reguliere voedingsproducten substantieel te verbeteren zonder verlies van smaak of beleving. Meatless wordt toegepast in vlees- en visproducten plus vegetarische en veganistische producten. Met Meatless als basis-ingrediënt kunnen veel producten worden verbeterd met betrekking to:

  • gereduceerde vetgehaltes (mager)
  • een verbeterde hittestabiliteit
  • behoud of verbetering van ‘sappigheid’
  • de bite of het ‘mondgevoel’
  • reductie of vervanging van dierlijk eiwit, vlees, vet of vis
  • vervanging van alternatieve (dure) eiwitten
  • reformulering van vegetarisch naar veganistisch
  • cholesterolverlaging
  • reductie van E-nummers in declaraties
  • kostprijsbeïnvloeding