/Projecten
Projecten2018-10-17T10:27:49+00:00

Projecten

Het Meatless-team helpt met het verbeteren van uw product.

Hoe maakt u vegetarische producten sappiger? Hoe creëert u perfect smakende magere producten? Hoe verbetert u de ‘bite’ van een product, hoe maakt u uw paté minder vet en toch smeuïg? Wilt u een vegetarisch product reformuleren naar een veganistisch product? Zoekt u een vervanger voor kippenei-eiwit of palmolie?

Het zijn vragen waarop de mensen van Meatless het antwoord kunnen geven. Zij ontzorgen u indien gewenst volledig met technische ondersteuning en denken mee op elk gebied: commercieel, financieel en technisch. Het is hun ambitie om  uw producten te perfectioneren.

The proof of the pudding is in the eating
Meatless-ingrediënten en -producten worden ingezet door voedingsproducenten in verschillende sectoren. De meeste toepassingen vinden we in de vegetarische- en vleesindustrie, maar ook in visproducten, maaltijden, zuivel en bakkerijgrondstoffen wordt Meatless toegepast. Samenwerking, maatwerk, leveringszekerheid en flexibiliteit zijn kernkwaliteiten waar onze klanten ons om waarderen. Snelheid en resultaatgerichtheid zijn kenmerkend voor onze werkwijze. Vraag ons gerust om een presentatie en een sampling van producten uit ons portfolio en laat u verrassen!

De Vegetarische Slager

Voor de prijswinnende loempia’s van De Vegetarische Slager levert Meatless een getextureerd product op basis van lupinemeel en daar zijn we best trots op.  In een keuring van een groot aantal loempia’s door het AD werd deze loempia als beste verkozen. De Vegetarische Slager is de eerste slager ter wereld die geen producten van dierlijke oorsprong in het assortiment heeft. De loempia is gemaakt van Chinese paddenstoelen, groenten en lupine.  Het Meatless product op basis van lupine geeft een soortgelijke ‘bite’ als een stukje (kip)vlees. Meatless producten zijn uitermate hitte stabiel en kunnen daardoor ook worden toegepast in eindproducten die worden gefrituurd.

Beste uit de test

Volgens het testpanel van het AD zijn de loempia’s van De Vegetarische Slager met afstand de beste loempia’s die je in de diepvriesvakken van de supermarkten in Nederland kunt vinden. Vooral de structuur en de knapperige korst van de loempia springen er uit volgens het panel. Dit project is slechts één van de succesvolle toepassingen van onze op  lupine gebaseerde varianten. Ook van veldbonen maken we bij Meatless grotere flakes die sterke gelijkenis hebben met stukjes vlees.

Febo vegetarische grillburger

Febo staat bij iedereen bekend als de snackbarketen in Nederland waar je je snacks uit de muur kan halen. Het concept bestaat al sinds 1941, en heeft bewezen erg succesvol te zijn. De populairste burger van de snackbarketen is de Grillburger, die 40 jaar geleden werd gelanceerd. In 2017 werd deze burger 3,7 miljoen keer verkocht door Febo. Sinds kort is hier echter ook een vegetarische versie van beschikbaar: de Vega Grillburger.

Vega Grillburger

De Vega Grillburger werd gelanceerd op 5 maart 2018, ter gelegenheid van de Vegetarische Restaurantweek. De vega grillburger werd ontwikkeld met behulp van Meatless producten.