//Wat wij maken
Wat wij maken2018-05-02T13:03:24+00:00

Wat wij maken

Meatless levert een brede en gevarieerde range basis-ingrediënten

Momenteel onderscheiden we vier hoofdgroepen binnen het Meatless-assortiment; getextureerde producten op basis van rijst (hypo-allergeen), witte bonen, lupine en tarwe. Deze vier basisproducten zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en kleuren. De rijstvarianten zijn ook in gedroogde vorm beschikbaar en in poedervorm. Het merendeel van de Meatless-ingrediënten is wit tot lichtgeel van kleur. Daarnaast zijn er ook andere kleurversies beschikbaar, onder andere bruin en rood. Voor kleuring worden uitsluitend natuurlijke producten zoals echte karamel en rode biet ingezet. Meatless producten worden zowel bevroren als in droge vorm wereldwijd geleverd.

Meatless levert unieke producten

Meatless zet zeewierproducten in voor de binding van haar ingrediënten, wat resulteert in een relatief laag gebruik van (fossiele) energie. Bovendien bieden deze ingrediënten wezenlijk andere eigenschappen in vergelijking tot geëxtrudeerde producten. Zo bieden Meatless-ingrediënten een hogere WHC (“Water Holding Capacity”). Door een hoge hittestabiliteit blijven eindproducten met Meatless als ingrediënt ook na bak- sterilisatie- en frituurprocessen zeer sappig. Meatless wordt als basis-ingrediënt gebruikt in bijvoorbeeld vegetarische visproducten, maar ook als ingrediënt om de sappigheid, textuur of vetbeleving van vleesproducten te verbeteren. Voor gebruik in maaltijden en snacks als loempia’s en kroketten worden ook grotere flakes in natuurlijke onregelmatige vorm geproduceerd om bijvoorbeeld stukjes kippenvlees te vervangen.