//Onze passie
Onze passie2018-10-17T10:23:47+00:00

Onze passie

Het is onze passie om de kwaliteit van uw producten te verbeteren

Meatless is ontstaan vanuit de visie dat de productie van voedingsmiddelen anders en beter kan. Dat kan ambitieus overkomen maar we geloven er oprecht in en die visie hebben we dan ook nog steeds. Het is een overtuiging die voelbaar is binnen het Meatless-team: wij werken voortdurend en met plezier aan het verbeteren van voedselproducten, verduurzaming van producten, gezondere voeding en andere functionaliteiten.

Ook de eigen Meatless-producten zijn onderwerp van doorlopende ontwikkeling en innovatie. Zo worden momenteel hoog-proteïnevezels ontwikkeld met een eiwitpercentage boven 10% en werd in 2017 een nieuwe variëteit op basis van witte bonen geïntroduceerd. Met prestaties zoals deze zoeken en vinden we de samenwerking met voedingsproducenten die net als wij geloven in  vernieuwing en betere productiemethodes.

Onze missie

Wij werken aan een betere toekomst door betere voedselproducten te ontwikkelen. Dat kan zijn op het gebied van ecologische footprint of op het gebied van gezondheid, maar het gaat vooral om lekkere producten, een betere smaak en sappigheid. We streven allereerst naar smaakvolle producten, lekker en goed eten staat bij ons voorop. Wij inspireren mensen met innovatieve ideeën, functionele ingrediënten, lekkere voeding en realistische concepten.

We hebben de ambitie om de beste producten voor vlees- en visextensie te produceren, maar ook de beste partner te zijn voor technische ontwikkeling en reformulering van vegetarische en veganistische producten. Het voorzien van de groeiende wereldbevolking van gezonde en veilige voeding wordt breed gezien als een grote uitdaging, rekening houdend met de beperkte beschikbaarheid van landbouwgrond, water en fossiele brandstoffen. Onze activiteiten dragen in alle bescheidenheid bij aan oplossingen en dat geeft een positief gevoel bij al onze medewerkers, klanten en leveranciers.

Ons gedreven team helpt bedrijven wereldwijd door de combinatie van unieke ingrediënten, kennis en maatwerk aan prachtige en succesvolle resultaten. Dat vinden we ontzettend leuk, we zijn er trots op en al groeien we snel, we hoeven niet de grootste te worden. Liever hechten we aan lange termijn relaties met klanten die ons enthousiasme delen om samen succes te boeken.

In dit proces is kennis essentieel

Kennis van onze processen en producten, maar ook en misschien wel vooral van de processen en producten van de klant is essentieel. Daarom investeren we doorlopend in een team van ervaren applicatietechnologen op het gebied van vlees, vis en vegetarische productie. En innoveren we onophoudelijk binnen onze eigen productie om steeds weer verrassende nieuwe varianten te kunnen presenteren.

Die bedrijfscultuur leidt tot een prettige werksfeer, we hebben plezier in ons werk en dat geeft energie voor een stap extra voor de klant. Onze medewerkers zijn zonder uitzondering gedreven en loyaal, ze hebben allemaal wat wij ‘Het Meatless-gevoel’ noemen, een gevoel dat staat voor teamwork, creativiteit en succes.

Stel ons uw vraag