//Meatless kondigt investeringsprogramma aan voor 2019-2020

Meatless kondigt investeringsprogramma aan voor 2019-2020

Meatless kondigt een uitgebreid investeringsprogramma aan voor de jaren 2019 en 2020 om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag van klanten. De productiecapaciteit zal daarmee verdrievoudigd worden voor het einde van 2020. Verder zal een belangrijk deel van de elektriciteitsbehoefte worden omgezet naar zonne-energie. Met de uitbreidingen is een bedrag gemoeid van 1,7 miljoen euro. Het is de ambitie van Meatless om de productie verder te verduurzamen en tegelijkertijd de lokale economie te steunen en producten en toepassingstechnologieën te blijven verbeteren voor haar klanten. 

Projecten die worden worden uitgevoerd in de productiefaciliteit in Goes en die dit jaar van start gaan zijn: 

  • Installatie van een tweede 1500 kg/u cryogene vriestrommel
  • Installatie van een tweede 4000 kg/u kooksysteem
  • Bouw van een nieuw kantoor van 400 m2
  • Installatie van meer dan 2000 m2 aan zonnepanelen
  • Installatie van 100% LED verlichting

In 2020 zal het programma voltooid worden met de installatie van een flowbed droogmachine, die de huidige productiecapaciteit van gedroogde Meatless producten zal verdrievoudigen. Een nieuwe testfaciliteit van 200 m2 zal product- en applicatieontwikkeling beter faciliteren en meer arbeidsplaatsen bieden voor r&d. In totaal wordt de Meatless productiefaciliteit in Goes uitgebreid naar 2500 m2. De uitbreiding, die in december 2020 voltooid wordt, zal voor ten minste 10 nieuwe banen zorgen.

Meatless startte 13 jaar geleden in Goes met minder dan 5 werknemers en een kleine productiefaciliteit van 400 m2. Sindsdien heeft de onderneming een snelle groei doorgemaakt en boekt nu een jaarlijkse omzetgroei van gemiddeld 20%.

“Onze locatie in Goes heeft bewezen bijzondere functionele producten te kunnen leveren aan klanten in heel Europa”, aldus Jos Hugense, CEO van Meatless. “We zijn succesvol in het ontwerpen van oplossingen voor onze klanten, zoals witte getextureerde producten voor veganistische vis- en kipproducten, of een uitstekend smakende plantaardige sappige rookworst”.

De investering in nieuwe machines en gereedschap zal de productiecapaciteit van het bedrijf sterk vergroten en de ecologische voetafdruk substantieel verkleinen. Hugense: “In de snelgroeiende vegetarische en veganistische markten zijn kostprijs en schaalbaarheid nu van groot belang. De categorie ontwikkelt zich van een niche naar “mainstream” productie, wat hogere volumes en betere efficiëntie betekent.”

Meatless is een producent van bevroren functionele ingrediënten die worden gebruikt in de vegetarische, vlees en visindustrie. De functionaliteiten als smaak, “clean label”, laag vetgehalte, betere sappigheid en hypo allergeniteit zijn van groot belang voor het succes van onze innovatie producten.

Meer informatie is te vinden op www.meatless.nl.
2019-07-30T13:32:55+00:00juli 30th, 2019|