/Gezondheid
Gezondheid 2018-02-28T13:17:20+00:00

Gezondheid

Gezondere voeding

De brede range Meatless basis-ingrediënten biedt mogelijkheden om reguliere voedingsproducten substantieel te verbeteren zonder verlies van smaak of beleving. De voedingsmiddelenindustrie zoekt naar het verlagen van de hoeveelheid zout, suiker en vet in producten, maar probeert ook op andere gebieden producten te reformuleren. Meatless kan u helpen op de volgende terreinen:

  • gereduceerde vetgehaltes (mager)
  • reductie van cholesterol
  • reductie of vervanging van dierlijk eiwit, vlees, vet of vis
  • reductie van verzadigde vetzuren
  • reductie van E-nummers in declaraties
  • reductie van verbrandingswaarde (calorieën)

Uit ervaring weten wij dat aanpassingen aan producten in de meeste gevallen plaats moeten vinden binnen prijskaders en praktische mogelijkheden binnen productiebedrijven.  Bij de ontwikkeling van applicaties voor klanten houden wij daarom rekening met de bestaande productielijnen en doelstellingen, maar ook met kostprijzen en haalbaarheid van een concept in de markt. Zo ontstaan realistische ideeën voor betere producten die eenvoudig kunnen worden gerealiseerd en belangrijke marktkansen en meerwaarde bieden.