Vet reduceren

Meatless is de beste vetvervanger in uw vleesproducten en is in staat tot vetreducties van 50% zonder verlies van smaak of kwaliteit.

Vet reduceren in vleesproducten is geen eenvoudige opgave. Vet heeft een belangrijke smaakfunctie en zorgt voor sappigheid en een kenmerkend mondgevoel. Met de bijzondere producten van Meatless is het mogelijk geworden om vet te vervangen zonder verlies van smaak of kwaliteit. De sappigheid van producten blijft behouden, ook bij extreem lage vetgehaltes. Hetzelfde effect geldt ook voor kaasproducten die met Meatless sterk in vetgehalte kunnen worden verlaagd zonder verlies van smeuïgheid.

Door het gebruik van Meatless kan het vetgehalte in voedselproducten soms >50% worden gereduceerd. Daarmee daalt het caloriegehalte en ook het cholesterolgehalte wordt verminderd. Met Meatless kan ook het verzadigd vetgehalte aanzienlijk worden verlaagd.

Meatless helpt u bij de ontwikkeling van recepturen, het behalen van gezondheidsdoelstellingen en het ontwikkelen van marktconcepten. Wij hebben ruime ervaring met de ontwikkeling van concepten op het gebied van duurzaamheid en gezondheid in voedsel en beschikken over resultaten van algemene consumentenonderzoeken en benchmarks van de diverse op de markt verschenen concepten met en zonder Meatless.