Duurzaamheid

Meatless helpt u daadwerkelijk uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en ondersteunt u daarbij met wetenschappelijke onderbouwing, tools om duurzaamheidswinst te berekenen en kennis over duurzaam voedsel.

Meatless vezels worden uitermate efficient geproduceerd en hebben daardoor een lage impact op het milieu. In veel voedselproducten zoals bijvoorbeeld vleesproducten en kaasproducten helpt het gebruik van Meatless om de productie van dergelijke producten duurzamer te maken. Meatless helpt u op die wijze om gefundeerd en onderbouwd duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Wij bieden u kennis met betrekking tot voedsel en duurzaamheid, maar ook praktische zaken als een “tool” om te berekenen hoe groot uw milieuwinst is bij het gebruik van Meatless in uw receptuur en wetenschappelijke rapporten over de daadwerkelijke effecten van het gebruik van Meatless. Voor Meatless producten is een volledige LCA (Life Cycle Assessment) gemaakt en wij bieden als enige een grondige onderbouwing van uw duurzaamheidsclaims. Daartoe werken we samen met zowel kennisinstituten als onafhankelijke onderzoeksbureau’s.