Innovatief

Meatless is innovatief en ontwikkelt steeds meer toepassingen voor haar producten.  In onze proefkeuken werden in de afgelopen jaren bijzondere producten ontwikkeld als sappige hamburgers met minder dan 5% vet,  gemaakt van puur mager rundvlees met 20% Meatless vezels. Wij slaagden in de ontwikkeling van een heerlijke American processed cheese met een vetgehalte van slechts 16% en 15% plantaardige Meatless vezels. Meatless ontwikkelde verder een uniek vis analoog product (foto) met een vetgehalte van minder dan 5%

Er zijn meerdere argumenten en doelstellingen om voedselproducten te re-designen met behulp van Meatless. Duurzaamheid en gezondheid kunnen overwegingen zijn, maar ook hypo-allergeniteit of kostprijs. Het bereiken van clean label en natuurlijke producten zonder kunstmatige hulpstoffen is een andere veel voorkomende reden voor het gebruik van Meatless. Voor de Franse markt werd bijvoorbeeld een steak hachee ontwikkeld voor de schoollunch. Meatless ontwikkelde een product met 20% Meatless vezels en als declaratie slechts 4 ingrediënten; rundvlees, zout, specerijen en rijstmeel.

Wij bieden praktische oplossingen voor lagere vetgehaltes, minder verzadigde vetzuren, betere duurzaamheid, een lager caloriegehalte en een lager cholesterolgehalte.  Deze oplossingen zijn praktisch toepasbaar in de voedselindustrie en passen binnen reële kostprijskaders.  Het product is in hoge volumes beschikbaar en kan uitermate gemakkelijk worden verwerkt.